WELKOM  
 PRIEST/ESS OF BRIGID 
 BRIGIDA HER-INNERD 
 FIVE FIRES 
 AGENDA 
 REFERENTIES 
 CONTACT 
 Algemeen 
 Spiral 1 Priest/eres v Brigid 
 Spiral 2 Priest/eres v Brigid 
PRIEST & PRIESTERES VAN BRIGID - ALGEMENE INFORMATIEBrigid,Godin en Heilige. Wie is deze bijzondere Godin Brighid, Brighde, Bride, Bridget, Brigida, Brigantia, Britannia?
Er is zoveel over haar te vertellen dat er heel wat boeken aan haar gewijd zijn. Brighid is de drievoudige Godin van healing, poëzie en smeedwerk. De archaïsche Godin van de Britse Eilanden, Lady of Fire, van de zon en de maan, van de bronnen, de vier windrichtingen, de Goddelijke vroedvrouw van de ziel. Maar ook een Godin van eigen bodem! Er zijn verschillende theoriën over haar bestaan als persoon, Patroonheilige en Godin Een daarvan is dat haar populariteit in Ierland  zo groot was dat de Katholieke kerk haast niet anders kon dan haar uiteindelijk heilig te verklaren om haar als St. Brighid te kunnen omarmen. Daarnaast  wordt er ook gezegd dat de aspecten van de Godin gesynchroniseerd werd met de katholieke St. Brighid.  In het Limburgse Noorbeek bestaat een bijzondere traditie omtrent Sint Brigida, onder andere patrones van het vee.
Een van de bloemen die bij haar horen is het sneeuwklokje, in haar kleuren, wit en groen, en een van de eerste tekenen van leven rond Imbolc, haar jaarfeest.

Brighde ís het Wiel, haar energie is voelbaar door het hele jaar heen. In ieder seizoen, in ieder element, in iedere fase van ons leven, inspireert en transformeert zij ons. In onze westerse wereld is het belang van rituelen en (overgangs-)rites helaas vaak ondergesneeuwd geraakt. Wij werken met ceremonie en rituelen om te her-inneren! ​

 PRIEST(ERES) VAN BRIGID

De opleiding van Priesteres van Brigid, Brighde, Bride, Brigida, Brigantia, Britannia, is een twee-jarige training van twee keer vijf weekends, ontworpen door Marion Brigantia van Eupen in Glastonbury, Engeland. Ik prijs mij gelukkig dat ik na het volgen van de training nu de kans krijg om deze in Nederland te mogen geven. We starten ieder jaar rond Imbolc (1 februari). 

Als je de training van Priest(eres) van Brigid volgt, houdt dat in dat je in die tijd Brigid als Godin van het Land, Godin van het Jaarwiel en als Godin in jou opnieuw claimt en verinnerlijkt. Je ontwikkelt een diepe connectie met Brigid  en leert hoe haar energie in je dagelijks leven kan werken.

We reizen ieder jaar door de acht seizoenen van het Jaarwiel en ervaren de energie van haar verschillende archetypes, de helende Jonge Vrouw, krachtgevende Geliefde, liefhebbende Moeder en wijze Oude Vrouw en de vier elementen Vuur, Water, Aarde en Lucht door middel van creatief en meditatief werk, visualisaties, oefeningen, naar buiten gaan en meer. Je krijgt ook opdrachten mee zodat je thuis verder kunt werken aan deze connectie en een stuk innerlijke heling. Op die manier krijg je ook een beter gevoel en begrip van hoe haar wiel jou beïnvloedt, door het jaar heen. ​
          1e SPIRAL / JAAR 1 BRIGID IN JE INNERLIJKE WERELD

Dit jaar werk je met Haar om haar te ontdekken, te verinnerlijken en een diepe connectie te verwezenlijken met al haar aspecten in het wiel en haar verbinding met alle elementen. Zij ís Brigid de Maagd (Maiden) en de Triple Fire Godin; Brigid de Geliefde (Lover) en de Godin van helende wateren en bronnen; Brigid de moeder (Mother) zoals de aarde Brigid's groene mantel is, waarop wij lopen, en tenslotte Brigid de oude wijze vrouw (de Crone) en de wijze Godin van lucht.

Dit bereiken we door teachings, ceremonies en connecten met haar land. Aan het einde van dit jaar kun je ervoor kiezen om jezelf  in het laatste weekend toe te wijden (dedication) als dochter of zoon van Brigid om jouw connectie met haar en jouw voortgaande reis met haar zo te bevestigen.

2e SPIRAL / JAAR 2 BRIGID IN DE BUITENWERELD


In dit jaar verdiep je je kennis en begrip over hoe Brigid's energie voor jou en anderen kan werken als Priest/eres van Brigid.
Je leert het creëren van Sacred Space en het opzetten van speciale ceremonies en anderen voorgaan hierin naast andere specifieke Priest/eres vaardigheden en werkzaamheden en we onderzoeken en werken met verschillende aspecten van Brigid zoals ze in onze wereld wordt ervaren.  Gedurende dit jaar wordt het ook meer duidelijk of en hoe jij haar in de wereld zou willen brengen. Doe je dat al? Gaat dat veranderen, of wordt daar iets aan toegevoegd?
Aan het einde van dit tweede jaar kun je ervoor kiezen om in een prachtige ceremonie in te wijden (initiation)als Priest of Priesteres van Brigid


CONCLUSIE


Deze training is een reis naar binnen, van persoonlijke heling, en naar buiten, hoe breng je haar als haar Priest/eres in de buitenwereld. In dit jaar werken we ook met haar totemdieren, de Zwaan, de Slang, de witte Koe met de rode oren, de witte Wolf en de magische Eenhoorn, Selkie, Phoenix en Draak. Al deze dieren hebben ook hun plek op het wiel.
Gedurende beide jaren zullen we haar energie uitdrukken door magisch werk, poëzie, liederen en specifiek Brigid gerelateerde creativiteit, waarmee je jouw zielsverlangen tot manifestatie ervan weeft. ​Reizen en werken met Brigid betekent het herkennen van haar vuur in jouzelf en weten dat je het waard bent haar licht door jou de wereld in te schijnen.

Voor meer inhoudelijke informatie per spiral/trainingsjaar zie de volgende pagina's Spiral 1 - Jaar 1 en Spiral 2 - Jaar 2.
Copyright © 2023 Anna Bemelmans. All rights reserved. Privacy StatementDisclaimer Contact Home