WELKOM  
 PRIEST/ESS OF BRIGID 
 BRIGIDA HER-INNERD 
 FIVE FIRES 
 AGENDA 
 REFERENTIES 
 CONTACT 
 IMBOLC RETREAT WEEKEND 


BRIGIDA HER-INNERD - IMBOLC RETREAT

WEEKEND IN NOORBEEK

Brigid(a),Godin en Heilige. 

Wie is deze bijzondere Godin Brigid en Heilige Brigida?

Brigid is de drievoudige Godin van healing, poëzie en smeedwerk.
Vrouwe van de Zon en de Maan, van de bronnen, de vier windrichtingen, de Energetische vroedvrouw van de Ziel. Maar ook een Godin van eigen bodem! Met elke stap in ons leven ondersteunt zij ons als wij over haar Groene Mantel lopen.
Eén van de vele verhalen over haar bestaan als persoon, Patroonheilige en Godin is,  dat haar populariteit in Ierland als Godin  zo groot was dat de Katholieke kerk niet anders kon dan haar  heilig te verklaren zodat ze haar als St. Brighid konden omarmen. 

In het Limburgse Noorbeek bestaat een bijzondere traditie omtrent Sint Brigida, onder andere patrones van het vee; en vind je haar terug in het landschap en speciale plekken in het dorp, zoals de Brigida Bron. Hierover hoor en hiervan zie je meer in ons weekend. Een van de bloemen die bij haar horen is het sneeuwklokje, in haar kleuren, wit en groen, en een van de eerste tekenen van leven rond Imbolc, haar jaarfeest.

Brigid ís het Wiel van het jaar en van het leven. Haar energie is voelbaar door het hele jaar heen. In ieder seizoen, in ieder element, in iedere fase van ons leven, inspireert en transformeert zij ons. In onze westerse wereld is het belang van rituelen en (overgangs-)rites helaas vaak ondergesneeuwd geraakt. Omdat wij in deze drukke tijd vaak vergeten om tijd te nemen voor onszelf, om te onderzoeken wat ons aan het hart gaat zijn we ons niet altijd even bewust wat er onder de oppervlakte ligt. Wij werken met ceremonie en rituelen om te her-inneren

Waarom is dit weekend voor jou?
Je bent het met ons eens dat het her-inneren van oude tradities niet alleen om het luisteren naar legendes en verhalen gaat die ons terugbrengen naar de tijd waarin men nog leefde in harmonie met het land en de Godin. Het is het daadwerkelijk ervaren van de magie die in die oude wijsheid verborgen ligt. Het voelen en innerlijk maken van die ervaring, dat is waar het werkelijk her-inneren plaatsvindt/

Je voelt de roep van de Godin en/of je werkt al met het jaarwiel en/of je wil op een bewuste manier deze bijzondere periode van het jaar ervaren, oude zaken afsluiten, en ruimte maken voor het nieuwe in je leven, en het belangrijkste: je wil jezelf, je persoonlijke groei én die nieuwe plannen een boost geven.

In dit weekend maken wij samen als cirkel maar ook ieder van ons afzonderlijk deze innerlijke reis samen met Brigida. Via de vele aspecten en kwaliteiten van haar als mens, Heilige en  Godin, ga je opnieuw contact maken met de 'Godin in Jezelf'.
Welke nieuwe plannen, projecten of ideeën mogen er in jouw leven geboren worden? Is er nog iets dat je mag afsluiten of achterlaten zodat er ruimte en vrijheid voor het nieuwe mag ontstaan?

We ervaren haar energie in en rondom ons door ritueel, ceremonie, visualisatie, het bezoeken van haar krachtplaatsen in en rond Noorbeek, door magische creaties, haar legendes en verhalen, haar inspiratie en creativiteit, en het werken met de elementen in het jaarwiel!

We verblijven in een  landelijk gelegen, sfeervolle boerderij aan de rand van Noorbeek, omringd door een mooie tuin met verschillende terassen, in de buurt van Háár bron. Je deelt je kamer met één andere deelneemster, en we koken dagelijks een heerlijke verse vegetarische maaltijd. 
 
We nodigen je  van harte uit dit weekend met ons mee te reizen!
Voor 2023 is de datum nog niet vastgesteld.


Er is plaats voor maximaal 8 deelneemsters! 


Chantall van den Bogaert                   Anna Bemelmans 
Priestess of Brigid                        Priestess of Brigid, Brigantia   

Chantall volgde met Anna de tweejarige training Priestess
of Brigid in Glastonbury en zij geeft het het Brigida Her-innerd
Imbolc Retreat weekend, dat net als de Priest/ess van Brigid
training is ontwikkeld door Marion Brigantia van Eupen.

Zij is Priesteres, Maanvrouw Earth Keeper  en ook in het
dagelijks leven ondersteunt en coacht zij mensen bij hun reis
op zoek naar zichzelf.  Wij zijn allemaal mensen en onderweg
in dit leven en zij laat je herinneren dat wij in de kern hetzelfde
licht dragen en wat voor een mooi mens je bent. 

                     Imbolc ( 1 februari)

Imbolc is de Keltische naam voor het eerste lente feest en betekent "in de buik", maar er wordt in oude geschriften ook verwezen naar ‘schapenmelk’ (oimelc) als betekenis.

Hier begint onze reis door het jaarwiel en een passender moment voor dit weekend is er dan ook niet te bedenken. Het is namellijk het feest van Sint Brigida;  in het Wiel van Avalon vertegenwoordigt Goddess Brigid het jonge meisje, het (innerlijke) kind. 

Imbolc is een van de vier belangrijke festivals van de voorchristelijke Keltische kalender die geassocieerd worden met de vruchtbaarheid van de aarde. Dit Maiden of Maagd aspect van de Godin  staat voor jeugd, onschuld, nieuw begin, vrijheid en betovering.
In het christendom vinden we deze viering terug als als St. Brigid's day in Ierland en het rooms-katholieke Maria Lichtmis.

Anna geeft de twee-jarige training Priest of Priesteres van Brigid, die zij zelf in Glastonbury met Chantall volgde, en als Brigid jou na dit weekend roept en je wil diepgaander werken met de Godin en aan je persoonlijke transformatie, is dit een mogelijke volgende stap een prachtige weg om te volgen.
Meer informatie over Anna vind je hier

PRAKTISCHE INFORMATIE

 Cursuslocatie: Noorbeek, precieze locatie volgt
 Je komt op eigen vervoer naar Noorbeek, wellicht is carpoolen met andere deelneemsters mogelijk. (zelf regelen)
 Aanvang donderdagavond  tot en met zondagmiddag  De bijdrage in de kosten voor dit lange weekend bedraagt  € 345,00
 Je inschrijving is definitief na de aanbetaling van € 100,- (non refundable), het restant dient binnen 2 maanden na factuurdatum doch uiterlijk  
     ........te zijn voldaan. Schrijf je in 2019 in, dan betaal je 2 weken na factuurdatum, toch uiterlijk vóór aanvang van het weekend
 Inbegrepen in cursusbedrag zijn 3 overnachtingen, alle (vegetarische) maaltijden ( 3x ontbijt, 3x lunch, 2 warme maaltijden),
     reader, koffie, thee, water, snacks.
     Ook de werkmaterialen zijn inbegrepen, naast de dingen waarvan gevraagd wordt die zelf te verzamelen of mee te brengen.
Aanvang van de cursus is donderdagavond  om 19:30uur, je bent welkom vanaf 19:00 uur.
 Het is het prettigste om gemakkelijk zittende kleding te dragen.
 Bij inschrijving ontvang je onder andere een brief met aanvullende informatie. 


INSCHRIJVEN - via dit formulier

Je gegevens :

de Heer Mevrouw
Naam
Organisatie
Postcode + plaats
Straat + huisnummer
Telefoon
Mobiele Telefoon
Geboortedatum
E-mail
Brigida Her-innerd Oktober 2019
Opmerkingen

Copyright © 2023 Anna Bemelmans. All rights reserved. Privacy StatementDisclaimer Contact Home